Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

207. výročí, Vyškov, Křenovice

Vyškov:

pondělí 26. 11. - příjezd hulánů do Vyškova                                                                                                  v úterý 27.11., příchod 4. pěší kolony, 17.30 - 18. 15 hodin dobová ukázka Vyškov v roce 1805     ve středu 28.11. nástup granátníků a hulánů na vyškovském náměstí a pochod směrem na Hlubočany a Kučerov.                                                                                                                           Program doplňují dvě výstavy. Jedna- plakáty a fotografie, v Turistickém a informačním centru a druhá-fotografie vojáků,  v Muzeu Vyškovska.

Křenovice:

24. listopadu III. ročník pochodu slavkovským bojištěm, sraz je  na horním nádraží v Křenovicích a odjíždí se v 7.54 vlakem do Újezda u Brna. Trasa přes Mohylu míru má cca 13 km.

30. listopadu Francouzové v Křenovicích, od 16 hodin bude přístupné vojenské ležení, od 18 hodin šarvátka za humny, v 19 hodin vychází vojáci s pochodněmi na Zlatou horu.                            V sobotu 1. prosince v 11 hodin projde obcí průvod jednotek k Božím mukám, pietní akt začíná v 11 hodin.                                                                                                                                                             2. prosince v 9 hodin nástup jednotek u sochy generála Kutuzova a pak následuje odchod na pietní akt na Mohyle míru. 

Pořádá skupina historického šermu BUHURT Křenovice, napoleonská sekce.