Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Jak to bylo na Korsice?

21. 8. 2018

Na Korsiku jsme z Brna odjeli v sobotu odpoledne.Po asi patnáctihodinové cestě (včetně přestávek) jsme dorazili do Livorna. Do přístavu Bastia to trvalo 4 hodiny. Pak ještě 3 hodiny do Ajaccia. Hlavní město nás přivítalo tropickými teplotami. Postavili jsme tábor na místě asi 20 metrů od moře a šli se koupat. 

V pondělí to začalo pochodem po rozpáleném městě. Přivítal nás starosta, viděli jsme jezdeckou sochu císaře Napoleona i sochu v nadživotní velikosti na náměstí, na kterém stojí radnice. Večer pochod na nácvik malé bitvy.

V úterý ráno nás překvapila bouřka, která vytopila tábor. Dopolední program byl vynechán sušilo se všechno, stany, spacáky, oblečení atd. Většina se přestěhovala pod střechu sportovního centra. Odpoledne opět pochod po městě. Večer malá bitva, které předcházela ukázka dobových tanců. Byl jsem určen či vybrán, abych vystřelil na Napoleona. Náboj mi dal Tomáš Hrdina, ke trefě mě první gratuloval Tomáš Sova. Trefil jsem císaře do nohy. Jako.

Ve středu 15. srpna na svátek Panny Marie a Napoleonovy narozeniny pochod, paráda u sochy u radnice, oficiality, položení věnců. Večer opevněné město, betonové zábrany, policie se samopaly. A velkolepý ohňostroj.

Ve čtvrtek jsme nasedli do dvou autobusů a my z Brna i kamarádi z Ostravy a Zlatých Hor jsme se stejnou trasou vrátili domů. Pořadatelé zabezpečili stravování velkorysým způsobem, stravovali jsme se na poukázky v restauracích ve městě. Dobře se o nás starala kamarádka Jana Machariková-Verbeke. Velkou práci odvedli Michael Richter a Stanislav Sychra. Akci budeme poté, co nás přestanou bolet nohy, považovat za velmi povedenou. 

 

Náhledy fotografií ze složky Události

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář